Nieuws

  • Heeft u (lichamelijke) klachten en wilt u graag iets doen om u beter en sterker te voelen? Maar weet u niet hoe? Vraag dan bij uw huisarts een doorverwijzing naar Welzijn op Recept! 

    Lees meer

  • Wilt u meer in beweging komen? Wandelen kan helpen om u mentaal beter te voelen of chronische klachten te verminderen. Wilt u wandelen in een groep, inzicht krijgen in beweegmogelijkheden en uitleg krijgen over ‘Positieve Gezondheid’? Vraag uw huisarts naar https://wandelingoprecept.nl/

  • Sinds eind augustus 2024 nodigt het RIVM mensen van 60 jaar en ouder per brief uit voor de coronaprik. Deze brieven vallen tot half oktober op de mat. Mensen onder de 60 jaar die in de doelgroep vallen, krijgen geen uitnodigingsbrief. Zij kunnen een afspraak maken bij de GGD. De coronaprik wordt door de regionale GGD’en gegeven. Er wordt geprikt met het mRNA-vaccin JN.1 van BioNTech/Pfizer. Het is tot en met 6 december 2024 mogelijk om de coronaprik te halen.

  •  

    Stoppen met roken kan erg moeilijk zijn. Veel rokers hebben het al wel eens geprobeerd. Stoptober is een geweldige actie waarbij je samen met meer dan 50.000 andere Nederlanders 28 dagen stopt met roken.

    Stoptober is één van de bekendste initiatieven om te stoppen met roken. Niet gek, want het Ministerie van Volksgezondheid is één van de initiatiefnemers. Omdat je tijdens Stoptober met velen tegelijk stopt, is de kans dat je het opgeeft een stuk kleiner. Wist je dat de kans dat je weer gaat roken na deze 28 dagen, vijf keer zo klein is geworden?

    DOE MEE!  Check de website voor meer informatie en download de gratis app op Stoptober.nl